Середа, 24.04.2024, 13:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Новоіванівська філія КЗ "НВК "Джерело"

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 88
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 14 » Засідання клубу старшокласників "ПОГЛЯД"
21:56
Засідання клубу старшокласників "ПОГЛЯД"
Краса у житті людини... Про неї мріють, її чекають, нею захоплюються. Про красу думав і писав у своєму щоденнику знаменитий М. Реріх, людина надзвичайно високої культури, гуманіст, мислитель, художник:

«...Людина прагне її, знаходить і приймає красу без усяких умов, а так тому тільки, що вона краса, і з благоговінням схиляється перед нею, не питаючи, чим вона корисна і що можна на неї купити? І, можливо, у цьому й полягає найбільша таємниця художньої творчості, що образ краси, створений нею, стає одразу кумиром, без усяких умов. А чому він стає кумиром? Тому що потреба краси розвивається найбільше тоді, коли людина в розладі з дійсністю, у негармонії, у боротьбі, тобто, коли найбільше живе, тому що людина найбільше живе саме в той час, коли чого-небудь шукає і досягає: тоді в ній і проявляється найбільш природне бажання всього гармонійного, спокою, а в красі є і гармонія, і спокій.

Чи можна зараз говорити про красу, про прекрасне? І можна, і потрібно. Через усі бурі людство пристане до цього берега. У грозі і блискавці воно навчиться шанувати прекрасне. Без краси не будуть збудовані нові фортеці і твердині».

12 квітня на базі Новоіванівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання Клубу старшокласників "ПОГЛЯД".  Для обговорення була запропонована тема: "Краса врятує світ!
На засідання були запрошені учні сусідніх шкіл - Яснополянської ЗОШ, Жовтокручанської ЗОШ та Щасливської ЗОШ. На превеликий жаль учнів Щасливської школи позбавили можливості поспілкуватись з однолітками, висловити свою думку.


 

Красивими є не лише речі чи сама природа. Красивими є люди, особливо красиві своєю душевною красою. Бо такі люди добрі, привітні, вони ніби світяться зсередини. Такі люди тримають нашу землю, на них тримається весь світ, отже, саме така краса врятує світ. Це краса людяності, краса чистих почуттів, краса думок. І це була головна мета зустрічі - почути дитячі думки.



Сама природа подбала про те, аби все, що є в ній живим, було красивим. Красивий ліс, що вдягнувся в зелені шати, красиве поле соняшників, що повернули свої голівки до сонця — всюди присутня краса, що милує око.


В ході засідання старшокласники переглянули та обговорили ряд учнівських презентацій: "Вальс квітів", "Діти - квіти життя", "Дзеркало природи", "Краса людських відносин", "Подаруй мені радість!"




Старшокласники Жовтокручанської школи презентували для обговорення види молодіжних субкультур. Чудовий, яскравий виступ учнів! А ще - запальний танок... 

 


Людиною, закоханою у красу, називають Олександра Довженка. Він був глибоко переконаний: «Ігнорування краси неминуче призводить до духовної деградації суспільства, завдає йому моральних і навіть матеріальних збитків».



Краса! На світі цім Краса —
Натхненна чарівниця,
Що відкриває небеса
Вершить найбільші чудеса,
Мов казкова цариця.
Ії я славлю і хвалю,
І кожну їй хвилину
Готов оддати без жалю,
Мій друже, я Красу люблю...
Як рідну Україну!

 (М. Вороний)

Багато позитивних вражень залишила по собі ця зустріч; досянуто головної мети заходу - живе спілкування між однокласниками різних шкіл; учні (і не тільки учні) знайшли нових друзів. 

Цією зустріччю ми не обмежимось - адміністрація Яснополянської школи запропонувала провести подібний захід на базі своєї, а директор Жовтокручанської школи - розширити спілкування між учнями, залучивши ще й молодшу та середню ланки.

Корабель Дружби між нашими школами підняв свої вітрила. Тож, попутного йому вітру! 



Переглядів: 1371 | Додав: Lira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930